وب

تو

نت

خرید هاست ارزان در کیش

هاست های پرسرعت و ارزان با سرور هایی مستقر در ایران و کیش و اروپا

طراحی قالب وردپرس

 

وردپرس پر کاربرد ترین سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) در دنیا است. تقریبا 30 درصد از کل وب سایت ها از این سیستم استفاده می کنند. علت محبوبیت این CMS سادگی، انعطاف پذیری و انسجام تیم توسعه دهنده آن است. وردپرس در ابتدا برای وبلاگ نویسی استفاده می شد اما با افزایش تعداد کاربران و امکانات آن در بسیاری از وب سایت های مورد استفاده قرار گرفت. با وردپرس می توان از یک سایت معرفی شرکتی ساده تا یک فروشگاه اینترنتی پیشرفته را توسعه داد، البته به شرط آنکه توسعه دهنده سایت با امکانات و بهینه سازی های وردپرس به طور حرفه ایی آشنایی داشته باشد. شاید همین سادگی وردپرس و تازه کار بودن اکثر توسعه دهندگان سایت است که عده ایی از صاحبان سایت از وردپرس راضی نیستند. چون سادگی باعث شده توسعه دهندگان غیر حرفه ایی جزئیات فنی وردپرس را نا دیده گرفته و پروژه های کم کیفیت توسعه دهند.

به هر حال وردپرس بدون شک یک سوم بازار وب و حدود 60 درصد بازار سیستم های مدیریت محتوا cms را در اختیار دارد. برای همین اگر به سایت کمپانی های معروف سری بزنید خواهید دید که بسیاری از آن ها از وردپرس استفاده می کنند و خیلی ها دروپال و جوملا را بخاطر پیچیدگی و هزینه بالای توسعه و نگهداری رها کرده و وردپرس را جایگزین آن کرده اند.

قالب یا پوسته (Theme یا Template) کار نمایش محتوای وب سایت را بر عهده دارد. این محتوا می تواند تصویری، متنی و غیره باشد. قالب وب سایت از بخش های مختلفی تشکیل شده است. برخی از آن ها مانند منو یا پا صفحه می تواند در تمام صفحات وب سایت یکسان باشد یا در هر صفحه تغییر کنند. یک قالب شامل قسمت هایی مانند: سرصفحه، منوها، پا صفحه، بدنه اصلی، صفحه اصلی و فرعی و غیره باشد. قالب می تواند برای تنظیماتش پلاگین داشته باشد یا پلاگین های کاربردی وب سایت در درون قالب نصب شوند. امروز باید قالب ها طوری طراحی شوند که در دستگاه های کاربران موبایل نمایش خوبی داشته باشند. برای همین گوگل پیشنهاد می کند که از طراحی واکنش گرا یا Responsive استفاده شود. قالب های معمولی برای اندازه مانیتور های رومیزی طراحی شده اند. و چون اکثر کاربران اینترنتی از دستگاه های موبایل استفاده می کنند گوگل به سایت هایی که برای کاربران موبایل بهینه سازی نشده رتبه پایین تری را در نظر می گیرد. در نتیجه با طراحی واکنش گرا هم رتبه بهتری می توان برای سایت به دست آورد و هم اینکه کاربران از تجربه کاربری مطلوب تری بهره گرفته و شانس بازگشت کاربر افزایش می یابد.
قالب های وردپرس چیست؟
قالب های وردپرس با تم های وردپرس تفاوت دارند زیرا فقط به صفحات وب سایت خاصی مربوط می شوند و نه کل وب سایت. به عبارت دیگر، یک قالب یک طرح بندی تک صفحه ای است که در قالب وردپرس در دسترس است. برخی از قالب‌های وردپرس در واقع دارای قالب‌های متفاوتی هستند که حتی می‌توانند چندین تنوع از یک نوع صفحه را شامل شوند. به عنوان مثال، یک موضوع ممکن است شامل یک قالب برای صفحه پست وبلاگ باشد، اما آن الگو در دو نسخه ارائه می شود: یک نسخه تمام عرض و یک نسخه با عرض باریک. روش استفاده از قالب های وردپرس به این صورت است که در ویرایشگر صفحه وردپرس روی صفحات جداگانه اعمال می شوند. به این ترتیب، اغلب الگوهای ویژه ای برای انواع صفحه تعیین شده، مانند صفحه آرشیو یا صفحه اصلی وجود دارد. در زمینه Elementor، “الگو” بخشی خاص از موضوع شما است. به عنوان مثال، شما می توانید قالب های جداگانه ای برای سایت خود داشته باشید:

سرتیتر
طراحی پست وبلاگ
طراحی لیست وبلاگ
پاورقی

قالب های وردپرس
برای قالب وردپرس چندین گزینه وجود دارد. اول اینکه از قالب های رایگان موجود در اینترنت استفاده کنیم. توسعه دهندگان زیادی هستند که قالب های خود را در اینترنت به اشتراک گذاشته اند که می توان آن را برای وب سایت مورد استفاده قرار داد. اما هر قالبی را نمی توان در سایت استفاده کرد و تقریبا یافتن قالب رایگان خوب کار غیر ممکنی است. لازم است که انتخاب این گونه قالب ها توسط یک متخصص انجام شود. در غیر این صورت دیر یا زود مشکلات فنی قالب ها برای سایت مسائل جدی و پر هزینه ایی را ایجاد می کنند چون هیچ قالب خوبی رایگان به کسی داده نمی شود. فروشگاه های قالب وردپرس نیز گزینه دیگری برای تهیه قالب وب سایت هستند. سایت هایی به عنوان فروشگاه قالب، قالب های را توسعه و برای فروش قرار می دهند. ما نیز در وب تو نت فروشگاه قالب داریم که تمام قالب های آن توسط کارشناسان وب تو نت توسعه داده شده است. تفاوت قالب های تولید شده وب تو نت با سایر فروشگاه های قالب در نحوه پشتیبانی و توسعه آن است. قالب های وب تو نت از نقطه صفر تا صد توسط برنامه نویسان ما توسعه داده شده و پشتیبانی می شوند. یعنی ما قالب های ترجمه شده خارجی را به فروش نمی رسانیم، و همچنین کدهای این قالب ها قفل نشده اند یعنی پشتیبانی آن ها در انحصار تولید کننده قالب قرار نمی گیرد.
در حالتی دیگر می توان قالب سایت را به برنامه نویس سفارش داد تا آن را توسعه دهد. ممکن است که یک سایت یا قالب به عنوان الگو را در نظر گرفته شود. در این حالت توسعه قالب سریع تر انجام خواهد گرفت. اما اگر الگویی برای توسعه وب سایت وجود نداشته باشد طراح وب سایت به همراه صاحب وب سایت بر روی طرحی که با در فایل PSD توسعه داده شده توافق می کنند و سپس این طرح توسط برنامه نویس پیاده سازی می گردد. این روش به نسبت به مدت زمان طراحی می تواند هزینه متفاوتی داشته باشد.
مراحل طراحی قالب
طراحی قالب می تواند از روی یک وب سایت یا قالب نمونه انجام شود در این صورت زمان و هزینه توسعه قالب کاهش می یابد. اما اگر هدف طراحی یک قالب کاملا اختصاصی و جدید است در این زمان کار طراحی قالب با طراحی گرافیکی آغاز می شود:

طراحی گرافیکی: در این مرحله ظاهر سایت با کمک برنامه فتوشاپ بر روی فایل PSD طراحی می شود. این کار پیش از پیاده سازی قالب با کمک زبان های برنامه نویسی صورت می گیرد. چون با یک تصویر گرافیکی صاحب وب سایت درک بهتری از محصول نهایی خواهد داشت و انجام تغییرات در این مرحله زمان و هزینه کمتری خواهد گرفت.
پیاده سازی قالب: پس از تایید طراحی قالب در فایل PSD نوبت به پیاده سازی آن با کمک زبان های برنامه نویسی (HTML, CSS, JS, JQuery, Bootstrap, …) می رسد.

توجه داشته باشید این مراحل تنها مربوط به طراحی قالب وب سایت است. برنامه نویسی عملکردهای کاربردی وب سایت بخشی متفاوت از توسعه قالب است.
تکنولوژی های مورد استفاده در توسعه قالب وردپرس
در توسعه قالب وردپرس می توان از زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده کرد. اما پایه و اساس بیشتر توسعه وب سایت با موارد زیر انجام می شود:
1. Photoshop: برای تهیه طراح گرافیکی و فایل PSD از ظاهر وب سایت استفاده می شود.
2. HTML, CSS, JS, JQuery: زبان های برنامه نویسی هستند که تقریبا در تمام صفحات وب به کار گرفته می شوند.
3. Bootstrap: که یکی از فریم ورک های جاوا اسکریپت است که برای طراحی واکنش گرا یا Responsive مورد استفاده قرار می گیرد.
4. PHP: یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که وردپرس با آن توسعه داده شده است. توسعه دهنده قالب باید تا حدودی با این زبان آشنایی داشته باشد.
5. WordPress: از آنجایی که قالب برای وردپرس توسعه داده می شود، توسعه دهنده باید با ساختار کدها و نحوه کار با وردپرس آشنایی خوبی داشته باشد.
6. آشنایی با مرورگر های اینترنتی: نمایش وب سایت در هر مرورگر اینترنتی متفاوت است. بنابراین توسعه دهنده قالب باید با عملکرد مرورگرهای مختلف آشنایی داشته و قالب را بهینه سازی کند.
7. بهینه سازی قالب: قالب می تواند نقش مهمی در سئو و تجربه کاربری داشته باشد. بنابراین توسعه دهنده باید کدهای قالب را بهینه سازی نماید که برای سئو مناسب باشد و همچنین سایت در کوتاه ترین زمان بارگذاری گردد.
توسعه وردپرس شامل قطعات متحرک متعددی است، و مهم است که در بالای همه آنها باقی بمانید، زیرا عدم انجام این کار می تواند خطرات و عوارض امنیتی زیادی را به همراه داشته باشد. در حالی که کار با یک ارائه‌دهنده وردپرس مدیریت‌شده مانند WP Engine، پشتیبانی بسیار مورد نیاز را در تمام مراحل نگهداری و نگهداری که در ساخت و راه‌اندازی موفق وردپرس انجام می‌شود، به شما ارائه می‌کند، در اینجا چند مورد از موارد کلیدی وجود دارد که باید در هنگام توسعه سایت‌ها اولویت‌بندی کنید.
1. کار در یک محیط امن
مهم نیست که سایت وردپرس شما کجا یا چگونه میزبانی می شود، WP Engine همیشه کار در یک محیط مرحله بندی یا توسعه را به جای یک محیط تولیدی که قبلاً در وب فعال است توصیه می کند. این به چند دلیل مهم است، اما در نهایت، کار در یک سایت توسعه یا مرحله یک پروتکل ایمنی است که تضمین می‌کند در صورتی که هر به‌روزرسانی یا افزوده‌ای به سایت استیجینگ شما چیزی را خراب کند یا صفحه خطا ایجاد کند، هیچ اتفاقی برای سایت زنده شما نمی‌افتد. محیط های مرحله بندی یا توسعه را به عنوان محل آزمایشی در نظر بگیرید که در آن می توانید توسعه وردپرس خود را کامل کنید. هنگامی که سایت شما (یا تغییر به یک سایت موجود) برای بهترین زمان آماده شد، می توانید با استفاده از مراحل موجود در اینجا، آنها را به صورت زنده فعال کنید.

2. پیگیری به روز رسانی ها
اگر در مورد نگهداری سایت وردپرس باید یک چیز را به خاطر بسپارید، به روز رسانی، به روز رسانی، به روز رسانی است. در حالی که خود هسته وردپرس باید هر از چند گاهی با نسخه‌های جدید به‌روزرسانی شود، افزونه‌ها و تم‌ها اغلب به به‌روزرسانی‌های منظم نیز نیاز دارند (که با اضافه شدن افزونه‌ها و تم‌هایی که در سایت خود نصب کرده‌اید، می‌تواند زمان‌بر شود). به‌روزرسانی همه چیز، از هسته وردپرس و PHP گرفته تا افزونه‌ها و تم‌های فردی، کمک زیادی به محافظت از سایت شما در برابر آسیب‌پذیری‌ها و سایر تهدیدات امنیتی خواهد کرد. به این دلیل که به روز نگه داشتن وب سایت وردپرس خود (هسته، افزونه ها، تم ها و غیره) تضمین می کند که آخرین به روز رسانی های امنیتی و ویژگی ها را دارید و همچنین به شما کمک می کند تا با نسخه های جدید وردپرس سازگاری داشته باشید. WP Engine راه‌های مختلفی را به مشتریان ارائه می‌کند تا از به‌روزرسانی‌ها مطلع شوند، از جمله کمک به همه مشتریان با به‌روزرسانی‌های نسخه وردپرس، پس از انتشار نسخه جدید و آزمایش در برابر پلتفرم ما.
3. سایر زبان های کدنویسی را یاد بگیرید
علاوه بر PHP، MySQL، HTML، CSS و جاوا اسکریپت که فناوری‌های اصلی مورد استفاده در توسعه وردپرس هستند، زبان‌ها و فناوری‌های برنامه‌نویسی زیادی وجود دارند که می‌توان از آنها در ارتباط با وردپرس استفاده کرد. به عنوان مثال، می‌توانید از زبان‌هایی مانند Ruby، Python یا C# برای ایجاد اسکریپت‌ها یا افزونه‌های سفارشی که با وردپرس در تعامل هستند استفاده کنید. همچنین می‌توانید از فناوری‌های محبوب مانند AJAX، XML یا JSON برای تبادل داده‌ها بین یک وب‌سایت وردپرس و سایر سیستم‌ها استفاده کنید. خدمات.
مراحل بعد از طراحی قالب
این مراحل نسبت به نوع سایت متفاوت است. در یک سایت شرکتی ساده پس از تهیه قالب لازم است برای سایت هاست و دامنه تهیه شده و هسته وردپرس و قالب روی هاست نصب و تنظیمات هاست و ایمن سازی انجام گردد. سپس درج محتوای صفحات نیز می تواند توسط مدیر وب سایت انجام پذیرد. بعد از آن نوبت کار بر روی سئوی سایت می رسد (البته بخشی از سئوی داخل سایت در زمان توسعه سایت انجام می شود). اما در سایت های دیگر مانند فروشگاهی جدا از قالب نیاز به برنامه نویسی دارند، برنامه نویس باید عملکردهای (مانند ثبت نام کاربر، جستجوی محصول، پرداخت آنلاین) وب سایت را برنامه نویسی کند و سایر موارد مانند یک سایت شرکتی انجام می شود. هنگامی که یک سایت وردپرس راه اندازی کردید، چند اصل اساسی وجود دارد که باید قبل از غواصی عمیق تر با آنها آشنا شوید.
1. داشبورد مدیریت :داشبورد مدیریت وردپرس (یا فقط “داشبورد”) کنترل پنل سایت وردپرس شما است. با ورود به سایت خود با استفاده از یک نام کاربری و رمز عبور منحصر به فرد می توانید به داشبورد سایت خود دسترسی پیدا کنید. پس از ورود به سیستم، می توانید محتوا را ایجاد و منتشر کنید، کاربران را مدیریت کنید، و سایت خود را از طریق برگه های موجود در داشبورد سفارشی کنید.
2. تم ها :قالب های وردپرس قالب هایی هستند که ظاهر و ظاهر سایت شما را تعیین می کنند. می‌توانید از میان یک کتابخانه وسیع از تم‌های رایگان و ممتاز، یکی را انتخاب کنید که به بهترین وجه مطابق با نیازهای شما باشد.
3. پلاگین ها :افزونه های وردپرس نرم افزارهای کوچکی هستند که می توانید برای افزودن ویژگی ها و عملکردهای جدید در سایت خود نصب کنید. با بیش از 60000 پلاگین رایگان در مخزن پلاگین وردپرس و طیف گسترده ای از پلاگین های ممتاز موجود، می توانید پلاگین هایی را برای تقریباً هر نوع عملکردی که می خواهید به سایت خود اضافه کنید پیدا کنید.
4. صفحات :اینها صفحات ثابتی هستند که برای سایت وردپرس خود ایجاد می کنید، مانند صفحه «درباره» یا «تماس»، و می توانند به عنوان لنگر برای سایر محتوای سایت شما عمل کنند. برخلاف پست‌ها (زیر)، صفحات به ترتیب زمانی معکوس در برگه “صفحات” (از طریق داشبورد) نمایش داده نمی‌شوند.
5. نوشته ها :اینها پست ها یا مقالاتی هستند که در سایت خود منتشر می کنید. آنها معمولاً به ترتیب زمانی معکوس (ابتدا جدیدترین) در صفحه اصلی سایت شما نمایش داده می شوند و می توانند محتوایی را ارائه دهند که سایر صفحات ثابت را در سایت شما پر کند.
6. بلوک ها :در حالی که تجربه ویرایش در وردپرس برای سال‌ها حول ویرایشگر WYSIWYG «کلاسیک» می‌چرخید، معرفی Gutenberg یا Block Editor در WordPress 5.0 روشی را که کاربران وردپرس می‌توانند محتوا ایجاد کنند، دوباره تعریف کرد. استفاده از رویکرد مبتنی بر بدون کد/کد کم که امکان افزودن آسان اجزای صفحه قالب را فراهم می کند. بلوک های وردپرس به کاربران این امکان را می دهد که پست ها و صفحات (و حتی سایت های کامل) را با کلیک ماوس (به جای نوشتن کد) بسازند.

شرکت وب تو نت
شرکت وب تو نت با بیش از 20 سال سابقه درخشان و بیشاز 4000 طراحی سایت با کیفیت و ارزان در زمینه طراحی سایت حرفه ای و خدمات سئو و فروش قالب های آماده وردپرس فعالیت دارد. شرکت وب تو نت قالب های آماده وب سایت را خود طراحان سایت شرکت طراحی می کنید.
نتیجه
در بازار تعداد قالب های موجود برای وردپرس بسیار زیاد است. اما مسئله انتخاب قالبی است که برای بهینه سازی، توسعه پذیری های بیشتر و پشتیبانی محدودیت نداشته باشد. برای همین است که یافتن یک قالب مناسب برای سایت کاری تخصصی است. من به شما پیشنهاد می کنم که یا از قالب های اختصاصی برای سایت خود استفاده کنید یا از قالب هایی استاندارد مانند قالب های تولیده شده وب تو نت بهره ببرید تا در آینده هزینه ایی که برای قالب و سایت پرداخت کرده اید هدر نرفته تا مجبور به باز طراحی وب سایت گردید. چون در بیشتر وب سایت ها هزینه اصلی صرف قالب می شود و در صورت بی کیفیت بودن این قسمت از سایت شما باید هزینه یک سایت را برای تعویض قالب بپردازید.